راه حل های مناسب برای سردرد بارداری

سردرد حاملگی و راه حل های مناسب برای آن

 

خانم ها با چه خصوصیاتی در برابر سردرد دوران بارداری آسیب پذیر ترند و ممکن است آسیب ببینند سردردهای میگرنی در دروان بارداری چه افرادی را بیشتر تحت تاثیر قرار میدهد چگونه می توانیم مانع ابتلای افراد مختلف به این عارضه شویم چه مواد غذایی بهترین تاثیر را بر سردرد بارداری خواهند گذاشت

سردرد حاملگی

 

  سر درد در دوران باداری

یک خانم باردار تغییرات هورمونی چشمگیری را تجربه می کند. به دلیل این تغییرات و نوسانات هورمونی، تغییرات خاص جسمی هم رخ می دهند. یکی از این تغییرات، سردردهای حاملگی است. این سردردها بسیار شبیه سردردهای تنشی می باشند.

سردرد حاملگی غیرعادی نیست. این سردردها در سه ماهه اول حاملگی شروع می شوند. این اتفاق به خاطر افزایش جریان خون و تغییرات زیاد هورمونی در بدن رخ می دهد. پرهیز از مصرف کافئین نیز می تواند دلیل دیگری برای بروز این سردردها باشد. در ضمن، بدن مادر در حال خو گرفتن به تغییراتی است که رخ می دهند.

سردرد بارداری

 

با شروع سه ماهه دوم بارداری، تغییرات هورمونی و جریان خون کاهش می یابد و مادر می تواند کمی استراحت کند و آرامش داشته باشد. البته این سردردها در سه ماهه سوم برمی گردند که دلایل آن عبارتند از:

– تحمل وزن اضافی بدن که موجب عدم تعادل در وضعیت بدنی می شود
– کمبود خواب
– قند خون پایین
– فشار خون بالا
– کم آبی بدن
– سینوزیت

میگرن در دوران بارداری

جالب است بدانید در بیشتر زنانی که از میگرن رنج می برند، در دوران حاملگی این سردردها به طرز شگفت انگیزی کاهش می یابند. میگرن، یک ناهنجاری نورولوژیکی است که باعث درد شدید می گردد و دلیلش هم نوسانات هورمونی در دوران عادت ماهیانه است.

بیشتر خانم هایی که میگرن دارند می گویند در دوران حاملگی، سردردهای شان بسیار کم شده و یا اصلا سردردی ندارند. تنها عده کمی از خانم های میگرنی در دوران بارداری شان، با دو یا سه بار میگرن شدید مواجه می شوند.

درمان میگرن بارداری
میگرن بارداری
پیشگیری از سردرد بارداری

در بیشتر زنانی که از میگرن رنج می برند، در دوران حاملگی این سردردها کاهش می یابند
دلیل کاهش سردرهای میگرنی در این دوران، کاهش نوسانات هورمونی در بدن است.

برای تسکین سردرد در دوران بارداری چه می توان کرد؟

در دوران بارداری هر دارویی را نمی توان مصرف کرد. لذا همیشه توصیه می شود شیوه های طبیعی را برای درمان سردرد بارداری انتخاب کنید، مثل:

– غذا را در وعده های کوچک تر و به تعداد بیشتر بخورید و گرسنه نمانید.
– به اندازه کافی استراحت کنید، مخصوصا در سه ماهه سوم حاملگی.
– از کمپرس گرم و سرد روی سر و گردن و شانه های تان استفاده کنید.
– از ماساژ بدن بهره ببرید.
– ورزش ها و تمرین هایی که پزشک تان توصیه می کند را انجام دهید.
– هر وقت که ممکن است دوش آب گرم بگیرید.
– سعی کنید وضعیت بدن تان را اصلاح کنید تا سردردتان کم شود.
– هر وقت که ممکن است چُرت بزنید، ترجیحا در اتاق تاریک.
– بیشتر بیرون بروید و در هوای پاک و تازه تنفس کنید.
– برای جلوگیری از کم آبی بدن، زیاد آب و آبمیوه تازه بنوشید.

اگر این راهکارها جواب نداد، بی خطرترین دارو، استامینوفن است. اگر این درد تا چند روز ادامه پیدا کرد، شاید پزشک تان داروهای دیگری برایتان تجویز کند.

تغذیه در دوران بارداری
درمان میگرن بارداری

 از چه خوراکی ها و داروهایی باید پرهیز کرد؟

– انواع کاکائو
– غذاهای حاوی قندهای مصنوعی مثل نوشابه و آدامس بدون قند
– شیرینی ها
– پنیر کهنه
– ماست
– خامه ترش
– بادام زمینی
– گوشت فرآوری شده مثل سوسیس، کالباس و همبرگر
– ماهی دودی
– الکل
– آبمیوه های صنعتی که مواد نگهدارنده دارند
– نوشابه های گازدار
– قهوه
– بروفن
– آسپیرین

سردرهای حاملگی معمولا مشکل مهمی نیستند، می آیند و می روند، فقط مادر باید مراقب باشد و تا حد امکان جلوی وقوع آنها را بگیرد. کمی پشتکار لازم است تا روش زندگی سالم و متعادلی داشته باشید.

خوب تغذیه کنید، وضعیت بدنی تان را اصلاح کنید (درست بنشینید، بایستید و راه بروید) و مثبت اندیشی و شادی را در خودتان تقویت نمایید. این سردردها قابل پیشگیری هستند، اما یک زن باردار باید همیشه پیش از هر اقدامی با پزشک خود مشورت کند.

بارداری بی خطر

 

پیشگیری از سردرد بارداری٬ تسکین سردرد دوران بارداری٬ داروی سردرد حاملگی٬ درمان سردرد بارداری با طب سنتی٬ درمان سردرد حاملگی به صورت طبیعی٬ سردرد بارداری٬ سردرد حاملگی٬ سه ماه اول بارداری٬ میگرن بارداری