باکنترل و مدیریت نوسانات فشار خون با طب سنتی
بهتر است با مزایای درمانی برخی از گیاهان دارویی برای کاهش فشار خون بالا آشنا شوبد. از مفیدترین گیاهانی که متخصصین طب سنتی به این افراد پیشنهاد میکنند می توانیم به بومادران ، زیرفون ، زالزالک و دارواش می باشند. خاصیت های درمانی هریک از این کیاهان دارویی در ادامه این بخش بررسی خواهند شد. این محصولات می توانند شما در مدیریت نوسانات مربوط به فشار خونتان کمک زیادی کنند.
داروهایی که برای مدیریت بیماری فشار خون بالا مورد استفاده قرار میگیرند، ویژگیهای مثبتی دارند و میتوانند فواید زیادی داشته باشند: دفع مایعات اضافی از بدن، کمک به انقباض و انبساط رگهای خونی و… . با اینحال، همین داروها میتوانند با عوارض جانبی خاصی همراه شوند. خوشبختانه، گیاهان دارویی ویژهای وجود دارند که میتوانند در پیشگیری و درمان بیماری فشار خون بالا موثر باشند.
زالزالک
زالزالک، نوعی گیاه ادرارآور است که به کاهش فشار خون کمک میکند. این گیاه حاوی نوعی از آنتیاکسیدانهای طبیعی بهنام فلاونوئید است که اثرات مثبتی برای قلب دارند. بهگفته دیوید هافمن (گیاهشناس)، انقباضهای عضله قلب و انبساطهای عروق کرونر هم با استفاده از زالزالک افزایش پیدا میکنند. طبق گزارش Phytomedicinee، عصاره زالزالک با تقویت انقباضهای قلب، آسیبهای ناشی از نرسیدن خون کافی به قلب را جبران میسازد و آسیبدیدگیهای احتمالی در بافت قلب را ترمیم میکند. البته زالزالک میتواند باعث تهوع در بعضی از افراد شود و درنتیجه قبل از استفاده از آن باید با پزشک مشورت کنید.
زیرفون
برگها و گلهای درخت زیرفون، همواره نقش مهمی در طب سنتی اروپا و آسیا بر عهده داشتهاند و این اهمیت بیش از هر چیزی به تاثیر زیرفون در کاهش فشار خون و تاثیر آرامبخش آن مرتبط است. زیرفون معمولا برای مقابله با تصلب شرائین و تنش عصبی در افراد مبتلا به بیماری فشار خون بالا مورد استفاده قرار میگیرد. بهگفته محققان، استفاده از زیرفون همراه با دوز مشخصی از داروهای تجویزی، معمولا به درمان بیماری فشار خون در موارد متوسط کمک میکند. اگرچه این موضوع باید در نظر گرفته شود که زیرفون میتواند به شکلگیری بثورات جلدی در بعضی از افراد منجر شود.
دارواش
دارواش، یکی از قویترین گیاهان برای کاهش فشار خون و تمدد اعصاب است. بهطور سنتی، دارواش برای درمان سرطان مورد استفاده قرار میگیرد، چون سیستم ایمنی بدن را به فعالیت بهتر تحریک میکند. با اینحال، این گیاه دارای اثرات ویژهای برای غلظت خون است. غلیظ بودن بیش از حد خون، جریان خون به عروق خونی را ضعیف میکند و فشار بیشتری به عروق وارد میآورد. این روند هم نتیجهای ندارد، جز افزایش فشار خون. به گزارش Journal of Ethnopharmacology، استفاده از عصاره دارواش از تغییرات احتمالی در غلظت خون جلوگیری میکند. البته زنان باردار و شیرده باید از مصرف دارواش خودداری کنند. احتمال مواجه شدن با واکنشهای آلرژیک نیز بعد از مصرف دارواش وجود دارد.
بومادران
بومادران، یکی از گیاهان ویژهای است که حدود ۸۵ گونه مختلف دارد. دو گونه از مشهورترین بومادرانهای جهان، خاصیت ویژهای در کاهش فشار خون دارند. این گونهها، عروق خونی محیطی را منبسط میکنند و درنتیجه فشار خون را کاهش میدهند. به گزارش Drugs Under Experimental and Clinical Research، استفاده از بومادران در کاهش فشار خون دیاستولیک و سیستولیک در افراد مبتلا به بیماری فشار خون بالا موثر است. محققان، اثربخشی بومادران را به فعالیت فلاونوئیدها و لاکتون موجود در این گیاه مرتبط دانستهاند. با اینحال، زنان باردار و شیرده، و افرادی که نسبت به خانواده گلهای مینا حساسیت دارند، نباید از بومادران استفاده کنند.
فشار خون٬ فشار خون بالا٬ فشار خون پایین٬ فشار خون نرمال٬ کنترل فشار خون٬ کنترل فشار خون با دارواش٬ کنترل فشار خون با داروهای گیاهی٬ کنترل فشار خون با زالزالک٬ کنترل فشار خون با زیرفون٬ کنترل فشار خون با طب سنتی٬ کنترل فشار خون با گیاهان دارویی٬ کنترل فشار خون بالا٬ کنترل فشار خون در بارداری٬ کنترل فشار خون در طب سنتی٬ کنترل فشار خون درمنزل٬ کنترل فشار خون عصبی