خواص برگ زیتون در طب سنتی و نحوه مصرف آن
زیتون، میوه ای است بسیار کهن که از دیرباز مصرف آن مرسوم بوده است. این میوه به واسطه داشتن فواید بسیار در نزد ایرانیان بسیار مصرف می شود. جالب است بدانید یکی از پرفایده ترین قسمت های این میوه، برگ آن است که خواص و فواید بسیاری برای بدن دارد. با ما همراه باشید تا روش استفاده از برگ این گیاه و فواید آن را برایتان شرح دهیم.
مصرف میوه زیتون، از قدیم الایام برای سلامتی توصیه می شده است. میوه زیتون دارای روغنی به مراتب مفیدتر از روغن های حیوانی می باشد. همچنین یکی دیگر از بخش های این گیاه پر کاربرد و مفید که کمتر به آن پرداخته شده است برگ آن می باشد. برگ گیاه زیتون همانند میوه این گیاه، دارای کاربرد بسیاری می باشد و فواید زیادی دارد.
نحوه استفاده از برگ گیاه زیتون :
یکی از راه های استفاده از برگ این گیاه، تهیه چای آن و مصرف چای گیاه زیتون می باشد. برای تهیه این چای راه های زیادی وجود دارد. ساده ترین راه مراجعه به سوپر مارکت ها و خرید مستقیم عصاره چای زیتون می باشد اما در صورتیکه مایل هستید که خود این عصاره را آماده کنید این آموزش را تا انتها مطالعه کنید. ابتدا لازم است دقت کنید که برگ ها می بایست با کیفیت باشند و از سم ها عاری باشند. بهتر است از برگ هایی استفاده کنید که در اواسط صبح چیده شده باشند که شبنم روی آنها، خشک شود.
پس از چیدن برگ ها، می بایست آنها را در دمای 65 درجه سلسیوس یا 150 درجه فارنهایت در فر قرار دهید تا خشک شوند. پس از خشک کردن برگ ها آنها را با دست خرد کنید و ساقه و اضافات آنها را جدا کنید. سپس یک قاشق از برگ خرد شده و تمیز زیتون را در یک فنجان آب جوش به مدت 10 الی 15 دقیقه بخیسانید. می توانید روزانه سه بار ازین این چای میل کنید. با توجه به مزه تلخ این چای می توانید از شیرین کننده هایی مثل عسل برای تغییر طعم این چای استفاده کنید یا اینکه برای هضم بهتر می توانید این چای را همراه با غذا میل کنید.
فواید چای برگ زیتون
چای برگ زیتون، فواید بسیار زیادی دارد. از اثرات ضد سرطانی گرفته تا کاهش کلسترول بدن. در ادامه تعدادی از فواید این چای فوق العاده را ذکر می کنیم.
برگ زیتون و جلوگیری از سرطان
یکی از مهم ترین فواید این چای خاصیت ضد سرطانی آن می باشد. این چای به دلیل دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی، تغییرات DNA را کند کرده و مانع از تشکیل توده های سرطانی می شود. همچنین خواص بی نظیر این چای در کوچک تر کردن توده های سرطانی و همچنین در مقابله با سرطان سینه در بانوان اثبات شده است.
برگ زیتون و خاصیت استخوان سازی
این چای حاوی ماده ای به نام Oleuropein می باشد که تاثیرات زیادی بر فرآیند استخوان سازی دارد و مانع پوکی استخوان می شود.
برگ زیتون و کاهش فشار خون
ماده Oleuropein موجود در برگ زیتون، یک ماده گشاد کننده رگی می باشد و در نتیجه سبب کاهش فشار خون در بدن شده و از بروز لخته در رگ ها جلوگیری می کند. همچنین این ماده تاثیر زیادی در بهبود آریتمی های قلب دارد.
برگ زیتون و خواص آنتی اکسیدانی و ضد ویروسی
محلول عصاره ی چای زیتون دارای مقدار زیادی ویتامین C می باشد، همچنین مقدار آنتی اکسیدان موجود در این محلول دو برابر چای سبز می باشد. همچنین چای زیتون برای درمان سرماخوردگی و بیماری های ویروسی نظیر تب خال بسیار مفید است. هرچند که برای درمان تب خال بهتر است برگ تازه زیتون جویده شود.
برگ زیتون و کاهش چربی خون و کلسترول
یکی از مهم ترین خاصیت های این برگ در طب سنتی، نقش آن در کاهش کلسترول و چربی کم چگال یا LDL می باشد. این چربی در رگ ها رسوب کرده و بالا بودن میزان آن با بیماری تصلب شرایین یا آترواسکلروزیس در ارتباط است. رسوب این چربی در رگ ها سبب تشکیل پلاک در درون سرخرگ ها بخصوص سرخرگ های اکلیلی شده و موجب افزایش خطر سکته قلبی می شود.
خطرات مصرف چای زیتون
با وجود همه ی فواید بی نظیر این چای اما مصرف آن برای برخی افراد با خطراتی همراه است. افرادی که در حال انجام شیمی درمانی هستند بهتر است ازین چای استفاده نکنند زیرا مواد موجود در عصاره ی چای زیتون با بعضی دارو های شیمی درمانی تداخل پیدا می کند. همچنین افرادی که دارای فشار خون پایین هستند بهتر است قبل از استفاده ازین چای، کاهش میزان فشار خون را در نظر داشته باشند.
برگ زیتون٬ برگ زیتون و خاصیت استخوان سازی٬ برگ زیتون و کاهش چربی خون و کلسترول٬ برگ زیتون و کاهش فشار خون٬ خطرات مصرف چای زیتون٬ خواص برگ زیتون٬ خواص برگ زیتون برای پوست٬ خواص برگ زیتون برای ترک سیگار٬ خواص برگ زیتون برای دیابت٬ خواص برگ زیتون برای عفونت رحمی٬ خواص برگ زیتون برای فشار خون٬ خواص برگ زیتون برای قند٬ خواص برگ زیتون برای قند خون٬ خواص برگ زیتون برای کبد چرب٬ خواص برگ زیتون برای لاغری٬ خواص برگ زیتون برای مو٬ خواص برگ زیتون تلخ٬ خواص برگ زیتون چیست٬ خواص برگ زیتون سیاه٬ خواص زیتون٬ زیتون٬ نحوه مصرف برگ زیتون